Astana hedrer Scarponi ved ikke å erstatte ham i Giroen

Astana velger ikke å hente inn en erstatter for Michele Scarponi (i front) i troppen til Giro d'Italia. Italieneren omkom nylig i en trafikkulykke. Foto: Laurent Cipriani, AP / NTB scanpix
Astana velger ikke å hente inn en erstatter for Michele Scarponi (i front) i troppen til Giro d'Italia. Italieneren omkom nylig i en trafikkulykke. Foto: Laurent Cipriani, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Astana avstår fra å hente inn er erstatter for avdøde Michele Scarponi i troppen til Giro d'Italia. I respekt lar laget italienerens draktnummer stå ledig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Scarponi omkom da han kolliderte med en varebil for litt over en uke siden. Sykkelstjernen var ute på en treningstur i hjembyen Filottrano da ulykken fant sted. Han ble 37 år gammel.

– Det er en ordentlig tragedie det som skjedde med Michele. Det er en nyhet ingen kan være forberedt på, og det er et stort slag for hele laget. Michele skulle vært lederen vår i Giroen, og derfor avstår vi fra å erstatte ham i troppen, sier Astana-sjef Alexander Vinokourov og fortsetter:

– Vi vil tenke på Michele hver eneste dag i Giro d'Italia. Vi kjører for å hedre hans minne.

Astanas tropp består dermed av åtte ryttere i den 100. utgaven av Giro d'Italia. Disse er Bello Bilbao, Zjandos Bizjigitov, Dario Cataldo, Jesper Hansen, Tanel Kangert, Luis León Sanchez, Paolo Tiralongo og Andrej Zeits.

– Jeg tror dette er en riktig avgjørelse å ta, og jeg er sikker på at arrangøren av Giro d'Italia og hele sykkelfamilien vil forstå og akseptere valget. Dette er åpenbart ikke det eneste vi gjør for å hedre Micheles minne og hjelpe familien, sier Vinokourov.

Scarponi vant Giroen i 2011. Årets utgave starter fredag og varer til 28. mai.