Kypros-saken: Advokaten til faren mener rettighetene hans er krenket

Interpol har publisert dette bilde av den 3 år gamle norsk-kypriotiske  jenta som er bortført på Kypros.
Foto: Interpol / NTB scanpix
Interpol har publisert dette bilde av den 3 år gamle norsk-kypriotiske jenta som er bortført på Kypros. Foto: Interpol / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokaten til faren i bortføringssaken på Kypros mener saken ikke er riktig håndtert av norsk rettsvesen. Fortsatt leter politiet etter nordmannen og datteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til VG sier advokat Mette Yvonne Larsen at det norske rettssystemet etter deres mening har krenket klientens rett til å få prøvd sin sak muntlig.

– Mitt hovedkrav på vegne av faren har vært at domstolen skal iverksette muntlig høring i Norge for å avklare hvor barnesaken skal behandles, og hvor et norsk barn er hjemmehørende. Alle domstoler har gitt avslag på krav om muntlig høring, sier Larsen.

Foreldrene til den tre år gamle jenta er skilt. Den gresk-kypriotiske moren har tidligere tatt jenta med fra Norge til Kypros.

– Vi mener denne saken har vært grundig behandlet, og riktig behandlet, i en rekke instanser i norske domstoler, sier morens norske advokat, Elsa Charlotte Gil, til VG.

Ifølge avisa tror kypriotisk politi at nordmannen har tatt datteren med seg over til Nord-Kypros via en ubevoktet overgang i buffersonen som deler øya.

Fire personer er pågrepet etter at jenta ble bortført torsdag. Kypriotisk politi har utstedt en arrestordre på jentas far gjennom Europol. Nordmannen har bekreftet at han er sammen med datteren.