Kypros-saken: Advokaten til faren mener rettighetene hans er krenket

Interpol har publisert dette bilde av den 3 år gamle norsk-kypriotiske  jenta som er bortført på Kypros.
Foto: Interpol / NTB scanpix
Interpol har publisert dette bilde av den 3 år gamle norsk-kypriotiske jenta som er bortført på Kypros. Foto: Interpol / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Advokaten til faren i bortføringssaken på Kypros mener saken ikke er riktig håndtert av norsk rettsvesen. Fortsatt leter politiet etter nordmannen og datteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til VG sier advokat Mette Yvonne Larsen at det norske rettssystemet etter deres mening har krenket klientens rett til å få prøvd sin sak muntlig.

– Mitt hovedkrav på vegne av faren har vært at domstolen skal iverksette muntlig høring i Norge for å avklare hvor barnesaken skal behandles, og hvor et norsk barn er hjemmehørende. Alle domstoler har gitt avslag på krav om muntlig høring, sier Larsen.

Foreldrene til den tre år gamle jenta er skilt. Den gresk-kypriotiske moren har tidligere tatt jenta med fra Norge til Kypros.

– Vi mener denne saken har vært grundig behandlet, og riktig behandlet, i en rekke instanser i norske domstoler, sier morens norske advokat, Elsa Charlotte Gil, til VG.

Ifølge avisa tror kypriotisk politi at nordmannen har tatt datteren med seg over til Nord-Kypros via en ubevoktet overgang i buffersonen som deler øya.

Fire personer er pågrepet etter at jenta ble bortført torsdag. Kypriotisk politi har utstedt en arrestordre på jentas far gjennom Europol. Nordmannen har bekreftet at han er sammen med datteren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»
Populært