Mays forsprang krymper kraftig

På en uke har De konservatives forsprang på Labour på de britiske meningsmålingene krympet med 10 prosentpoeng, melder Reuters.

Theresa May og toryene leder fortsatt med god margin på målingene, men forspranget er kraftig redusert den siste uken. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix
Theresa May og toryene leder fortsatt med god margin på målingene, men forspranget er kraftig redusert den siste uken. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En Yougov-måling offentliggjort av The Sunday Times gir Theresa May og toryene en oppslutning på 44 prosent, mot 31 prosent for Labour. Hun har dermed fortsatt et forsprang på 13 prosentpoeng, men forrige helg var avstanden mellom de to partiene hele 23 prosentpoeng i en Yougov-måling, melder Reuters.

Den nyeste målingen gir de EU-vennlige liberaldemokratene en oppslutning på 11 prosent, mens EU-skeptikerne i UKIP – Det britiske uavhengighetspartiet – lander på 6 prosent.

For snaut to uker siden hasteinnkalte May til en pressekonferanse der hun kunngjorde at hun skrev ut nyvalg i juni, mens Storbritannia er midt oppe i prosessen med å forlate EU.