Leder for narkokartell drept i Colombia

President Juan Manuel Santos takker politiet for å ha «nøytralisert» lederen for narkotikakartellet Gulf-klanen. Foto: Jorge Saenz / AP / NTB scanpix
President Juan Manuel Santos takker politiet for å ha «nøytralisert» lederen for narkotikakartellet Gulf-klanen. Foto: Jorge Saenz / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lederen for Colombias mektigste narkokartell er drept i en politioperasjon, ifølge landets president. 15 kartellmedlemmer er pågrepet i en annen del av landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

John Freddy Rivera – også kjent som Zorro, eller Reven på norsk – ble drept i en politioperasjon i et område som tidligere ble kontrollert av FARC-geriljaen, tvitrer president Juan Manuel Santos lørdag.

– Jeg gratulerer politiet med å ha nøytralisert Zorro, skriver presidenten og legger til at kartelltoppen var ettersøkt internasjonalt for bortføring, utpressing og å tvangsfordrive folk. Ifølge Santos ble Rivera drept i den sørlige regionen Narino nær grensen til Ecuador.

Zorro leder Gulf-klanen, som for tiden regnes som det mektigste narkokartellet i Colombia. Etter at FARC-geriljaen inngikk en fredsavtale med regjeringen, antas det at kartellet kjemper mot geriljagruppen ELN om kontroll over Stillehavskysten. Mye av kokainen som smugles ut av Colombia, går gjennom området.

I et annet tilbakeslag for Gulf-klanen ble 15 personer – 12 voksne og 3 barn – pågrepet i byen Docordo nordvest i Colombia, opplyser den nasjonale påtalemyndigheten.