Tre menn pågrepet etter skyteepisode på Romerike 

Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tre menn er pågrepet på Jessheim i Akershus etter en stor politiaksjon. Ifølge politiet ble det løsnet flere skudd i området. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennene, som er i 20- og 30-årene, har innrømmet å ha avfyrt skudd, men ikke forklart hvorfor. I en pressemelding søndag ettermiddag ber politiet publikum om tips i saken.

– Det er funnet en del tomhylser og sagt at det ble brukt automatvåpen, men dette er noe vi jobber med å undersøke, sier operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt til VG.

Beredskapstroppen ble tilkalt fra Oslo, skriver Romerikes Blad. Skuddene skal ifølge vitner trolig ikke ha vært rettet mot personer. Politiet ser uansett alvorlig på at det løsnes skudd i et boligområde.

Lensmann Morten Huse sier at det ble avfyrt en rekke skudd, muligens på flere steder i boligområdet. Det ble trolig brukt to våpen.

Politiaksjonen ble iverksatt ved 23.30-tiden lørdag kveld, og en times tid senere ble mennene pågrepet i en leilighet.

– Etter at vi fikk lokalisert leiligheten, gikk selve pågripelsen uten dramatikk, sier Årstein til Romerikes Blad. Det ble funnet en rekke våpen i leiligheten, og ifølge politiet er disse lovlige våpen.