Norge klar for OL, tok 5.-plassen i curling for par

Magnus Nedregotten (til v.) spilte for Norge i curling-VM nylig. Nå har han og Kristin Moen Skaslien gjort det godt nok i VM for mixed double til at Norge er OL-klar også der. Foto: Jonathan Hayward, AP / NTB scanpix
Magnus Nedregotten (til v.) spilte for Norge i curling-VM nylig. Nå har han og Kristin Moen Skaslien gjort det godt nok i VM for mixed double til at Norge er OL-klar også der. Foto: Jonathan Hayward, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vel vitende om at Norge allerede var OL-klar, slapp det norske laget seg løs og banket Sør-Korea 9-2 i kampen om 5.-plassen i curling-VM for mixed double.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten har gjennomført en god turnering og sikret seg mange nok kvalifiseringspoeng til at det blir norsk deltakelse i par-turneringen under neste års vinterleker.

Ved siden av OL-vert Sør-Korea er også Kina, Canada, Russland, USA, Sveits og Finland klare for Pyeongchang.

I kampen om femteplassen plukket Norge ett poeng i de tre første omgangene. Sørkoreanerne reduserte til 2-3 i de to påfølgende omgangene, men løpet var kjørt for asiaterne da Norge fikk tre poeng i både sjette og sjuende omgang.

Imponerte

Norge tok seg gjennom gruppespillet med seks seirer og et tap. Deretter ble det 9-5-seier over Italia i åttedelsfinalen før Sveits ble for sterk og vant 8-4 i kvartfinalen.

Plasseringskampen mot Finland ble avgjørende for de norske OL-mulighetene, og Norge imponerte i 6-4-seieren. På stillingen 1-1 ble det to norske poeng i 3. omgang, og den norske duoen «stjal» to poeng til i 4. omgang.

Finnene takket for kampen før siste omgang.

Gull til Sveits

Sveits vant VM-gullet etter å ha slått vertsnasjon Canada 6-5 i en dramatisk finale. Laget gikk ubeseiret gjennom hele mesterskapet.

– Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Å slå Canada i en VM-finale i Canada ... Det er helt utrolig, sa Martin Rios.

Kina sikret seg VM-bronsen med 6-2-seier over Tsjekkia.