Naziorganisasjon varsler marsj i Fredrikstad

Den nazistiske organisasjonen Nordiska motståndsrörelsen fotografert under en demonstrasjon i Stockholm i 2013 til støtte for sine meningsfeller i det greske politiske partiet  Gyllent daggry.
Foto: Jessica Gow / TT / NTB scanpix
Den nazistiske organisasjonen Nordiska motståndsrörelsen fotografert under en demonstrasjon i Stockholm i 2013 til støtte for sine meningsfeller i det greske politiske partiet Gyllent daggry. Foto: Jessica Gow / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nazistiske organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen har søkt om å holde en antihomo-demonstrasjon i Fredrikstad i sommer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Parolen skal ifølge NRK være «Knus homolobbyen».

– Vi har mottatt en søknad fra Den nordiske motstandsbevegelsen om å få demonstrere i sentrum 29. juli i år. Søknaden vil bli behandlet på vanlig måte, bekrefter sjef for ordensavdelingen i Øst politidistrikt, politioverbetjent Inge Jensen.

Mandag holder Nordiska motståndsrörelsen 1. mai-demonstrasjon i Falun i Sverige. Hvis demonstrasjonen i Fredrikstad blir noe av, blir det første gang den nazistiske organisasjonen demonstrerer i Norge, ifølge NRK, som skriver at den norske avdelingen har økt aktivitet kraftig det siste året.