Norsk kvartfinaletap i par-VM i curling

Magnus Nedregotten (til v.) i aksjon under curling-VM i Edmonton nylig. Fredag tapte han kvartfinalen for Sveits i VM i mixed double sammen med Kristin Moen Skaslien. Foto: Jonathan Hayward, AP / NTB scanpix
Magnus Nedregotten (til v.) i aksjon under curling-VM i Edmonton nylig. Fredag tapte han kvartfinalen for Sveits i VM i mixed double sammen med Kristin Moen Skaslien. Foto: Jonathan Hayward, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norge kom til kort og tapte 4-8 for Sveits i kvartfinalen i curling-VM for mixed double. OL-drømmen lever likevel videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten kjempet hele veien, men måtte se seg slått da sveitserne på stillingen 5-4 fikk tre poeng i 8. omgang.

Det sveitsiske laget, som består av Martin Rios og Jenny Perret, er nå alene om å være ubeseiret i årets VM.

Norge har fortsatt mye å spille for i canadiske Lethbridge. Laget kan fortsatt klare å sikre seg OL-deltakelse. Lørdag skal Skaslien og Nedregotten møte Finland for å kjempe om å få muligheten til å spille om femteplassen.

Skal ha det moro

Det norske laget tapte for Skottland i gruppespillet, men slo Italia, Irland, Wales, Danmark, Bulgaria og Serbia. Plassen i cupspillet ble trygget med 10-4-seier over irene natt til fredag norsk tid.

– Vi har spilt bedre og bedre etter en dårlig start, og nå føler vi oss trygge på isforholdene. Det beste er nok om vi ikke tenker på OL-kvalifiseringspoengene, men spiller vårt spill og har det moro, sa Skaslien.

De norske lå aldri under i åttedelsfinalen mot den italienske duoen Veronica Zappone og Simone Gonin fredag. Det sto 1-1 etter to omganger, men tre norske poeng i 3. omgang ga et solid overtak.

Avgjorde

Italienerne ga aldri opp og fikk to poeng både i 4. og 6. omgang. Dermed sto det 5-5, men Norge hadde sistestein og scoret to poeng i nest siste omgang. Italienerne tok store sjanser i jakten på utligning, og det endte med to nye poeng til Norge i siste omgang.

Canada er klar for semifinalen etter å ha slått Latvia 10-5. Vertsnasjonen skal kjempe med Kina om en finaleplass. Kineserne gikk videre etter en 8-2-seier over Sør-Korea i kvartfinalen.

Den andre semifinalen går mellom Sveits og Tsjekkia. Sistnevnte slo Finland 6-5 fredag.

Finalen, bronsekampen og øvrige plasseringskamper spilles lørdag.