Åpen for alle - alltid

Hareide fikk tilslutning til «plan A»

KrFs partileder Knut Arild Hareide fikk full tilslutning fra landsmøtet til å forsøke å inngå et regjeringssamarbeid med Høyre og andre sentrumsparti etter valget til høsten. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KrFs partileder Knut Arild Hareide fikk full tilslutning fra landsmøtet til å forsøke å inngå et regjeringssamarbeid med Høyre og andre sentrumsparti etter valget til høsten. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF-leder Knut Arild Hareide fikk et klart ja fra landsmøtet til vedtaket om å søke et samarbeid med Høyre og andre sentrumspartier etter valget til høsten. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landsmøtet ga sin tilslutning ved akklamasjon til landsstyrets samarbeidsvedtak fra november i fjor.

Landsstyret vedtok den gangen at de først og fremst skal søke regjeringssamarbeid med Høyre og Venstre, samt Senterpartiet, at KrF ikke skal gå inn i en regjering med Frp, og at KrF skal søke politiske innflytelse på andre måter, men mest sannsynlig gå i opposisjon, dersom «plan A» ikke blir en realitet.

Partiet holder dermed døra på gløtt både for et samarbeid med Arbeiderpartiet og for å inngå en ny samarbeidsavtale med en ren Høyre-Frp-regjering.

Det var ventet debatt om samarbeidsvedtaket i ordskiftet etter Hareides tale torsdag, men brorparten av delegatene valgte å bruke den tilmålte taletiden på helt andre tema.

Fylkesleder i Hordaland KrF, Pål Kårbø, sier til NTB at dette trolig gjenspeiler at Hareide har vært flink til å inkludere hele partiet i debattene som førte fram til landsstyrets vedtak i november.