20 dømt til døden for politidrap i Egypt

Artikkelen fortsetter under annonsen

20 personer ble mandag dømt til døden i en egyptisk domstol for drap på 13 politifolk. Drapene skjedde i etterkant av avsettelsen av president Mohammed Morsi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I august 2013, en måned etter at den egyptiske hæren avsatte Morsi, gikk sikkerhetsstyrker til aksjon mot to protestleire i Kairo der den tidligere presidentens tilhengere hadde samlet seg. Mer enn 700 ble drept i aksjonen.

Noen timer senere ble en politistasjon i Kairo-forstaden Kerdassa angrepet av en rasende folkemengde. 13 politifolk ble drept.

Et år senere dømte en domstol i Kairo 183 islamister til døden, men en ankedomstol forkastet i fjor dommen. Det skjedde etter sterke internasjonale reaksjoner. Ankedomstolen krevde i stedet ny rettssak for 149 mistenkte.

Av denne gruppen ble 20 dømt til døden mandag, opplyser en representant for rettsvesenet i landet. De øvrige vil få sin dom under et rettsmøte 2. juli.

Egyptiske domstoler har dømt hundrevis av Morsi-tilhengere til døden etter at presidenten ble styrtet, men mange har anket og vunnet nye rettssaker.