Messi historisk i dramatisk «El Clásico»-seier

Barcelonas Lionel Messi var i sentrum mot Real Madrid. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
Barcelonas Lionel Messi var i sentrum mot Real Madrid. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lionel Messi ble mestscorende i «El Clásico»-sammenheng med to mål i Barcelonas 3-2-seier mot Real Madrid i La Liga søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den lille argentineren var i begivenhetens sentrum fra start i sitt 31. strake «El Clásico» for Barcelona. Kun 12 minutter tok det før han ble meid ned av Casemiro. Real-spilleren ble belønnet med gult kort.

Ni minutter senere ble Messi liggende på gresset mens han blødde fra munnen etter en albue fra Marcelo.

Mens Messi fortsatt løp rundt med bomull i munnen for å stoppe blødningen sendte nevnte Casemiro Real Madrid i ledelsen ved å skli inn en retur. Messi skulle imidlertid svare.

Med sitt 15. mål i «El Clásico» utlignet han til 1-1. Med det ble han den spilleren med flest scoringer i derbyet, etter å ha passert Real Madrid-legende Alfredo Di Stéfano (14 mål).

– Vi kan ikke lenger la oss overraske av Messi. Dette er øyeblikk som blir husket gjennom fotballhistorien, sier Barcelonas Ivan Rakitic i et intervju vist på Viasat, ifølge TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter sjansesløsing fra begge lag vippet en suser fra Rakitic kampen i Barcelonas favør, før Real Madrid-kaptein Sergio Ramos fikk rødt kort for en tofots-takling mot Messi.

Innbytter James Rodríguez sikret spenning da han med et touch sendte ballen opp i nettaket bak Barcelona-keeper Ter Stegen, men Messi avgjorde kampen med sitt 500. offisielle mål for Barcelona. Det var også hans 16. «El Clásico»-mål.

Golfspiller med avspark

Med tre poeng tok Barcelona over tabelltoppen med samme poengsum som Real Madrid, men hovedstadslaget har én kamp til gode på katalanerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var en gal fotballkamp, sier Real Madrids Daniel Carvajal etter kampen, ifølge Viasats studio.

– Lionel Messi var den store forskjellen. Han gjør en veldig god kamp.

Den meritterte golfspilleren Sergio García, som nylig vant Masters, fikk det ærefulle oppdraget med å sparke i gang søndagens «El Clásico».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Casemiro er ikke kjent som en typisk målscorer, men brasilianeren var på riktig sted til riktig tid da en heading fra Sergio Ramos på et frispark gikk i stanga og ut. Midtbanespilleren skled Real Madrid i ledelsen etter 28 minutter.

Men kun fem minutter senere utlignet Messi til 1–1 på Santiago Bernabéu. 29-åringen fikk ballen rett utenfor 16-meteren, og med et par kjappe høyre-venstre-finter var han alene med keeper, før han satte ballen ned i hjørnet bak Keylor Navas.

Bale ut med ny skade

Det var knyttet stor spenning til om Gareth Bale i det hele tatt kunne spille søndagens kamp etter å ha returnert til trening tirsdag etter å ha mistet Reals to siste kamper på grunn av en ankelskade, men etter å ha blitt innlemmet i troppen av Zinédine Zidane, ble waliseren også belønnet med startplass.

Gleden var imidlertid kortvarig, for etter kun 37 minutter haltet 27-åringen av banen med det som så ut til å være en ny ankelskade.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Publikum fikk se et svært underholdende derby med flere store sjanser til begge lag søndag.

Keeperne showet

Marc-André ter Stegen og Navas i motsatt bur bød på utallige klasseredninger, samtidig som normalt så målfarlige Cristiano Ronaldo ikke fikk det til å stemme i avslutningsøyeblikket.

Sjansebonanzaen fortsatte i begge ender etter de to scoringene.

Rakitic klarte imidlertid å overliste Navas da han smalt til med venstreslegga og ballen suste inn i keeperens høyre hjørne.

Etter at Ramos måtte gå av banen ordnet Rodriguez 2–2 kun tre minutter etter å ha entret banen, men Messi avgjorde kampen etter en mønsterkontring to minutter på overtid.