Terrormistenkte formelt siktet i Frankrike 

Fransk politi i aksjon i forbindelse med terrorpågripelsene i Marseille 18. april. Foto: Claude Paris / AP / NTB scanpix
Fransk politi i aksjon i forbindelse med terrorpågripelsene i Marseille 18. april. Foto: Claude Paris / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to mennene som mistenkes for å ha planlagt et terrorangrep i forbindelse med presidentvalget i Frankrike, er nå formelt siktet i saken. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to mennene, Clement Baur (23) og Mahiedine Merabet (29), ble pågrepet av fransk spesialpoliti havnebyen Marseille i Sør-Frankrike tirsdag 18. april, mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep i forkant av eller under valgdagen.

Påtalemyndigheten i Paris opplyser at mennene nå er formelt siktet for å ha inngått i terrorforbund og for brudd på våpenloven.

De to mennene delte en leilighet i Marseille. Der ble det ifølge franske myndigheter funnet en Uzi maskinpistol, pistoler, tre kilo med sprengstoffet TATP og hjemmelagde granater. Det ble også funnet et IS-flagg.

Mer enn 230 mennesker er drept i jihadistiske terrorangrep i Frankrike siden januar 2015.

Terrorfrykten har vært stor foran første runde i presidentvalget søndag, og torsdag ble en politimann skutt og drept av Karim Cheurfi (29) på Champs Elysees i Paris.

Cheurfi ble drept av politi på stedet. Han hadde på seg en lapp der han ga uttrykk for støtte til ekstremistgruppen IS.