Sanchez ble Arsenals cuphelt mot City

Jesus Navas (i blått) mot Alexis Sanchez i FA-cupsemifinalen søndag. Foto: Alastair Grant, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arsenal levde farlig mot Manchester City, men Alexis Sánchez skjøt London-klubben til FA-cupfinale med 2–1. Det skjedde etter ekstraomganger på Wembley søndag.

Nå venter byderby mot Chelsea i finalen 27. mai. Arsenal spilte igjen med tre forsvarsspillere, og det fungerte ganske bra.

Fem minutter ut i første ekstraomgang fightet Sanchez inn 2–1 i kamp med Gaël Clichy. Sanchez hadde omtrent ikke vært å se før han dukket opp og avgjorde etter 100 minutters spill.

Nacho Monreal utlignet til 1–1 med et herlig mål. Han skjøt ballen inn med «feil» fot. Scoringen kom etter 71 minutter.

Sergio Agüero scoret sitt 30. mål for sesongen da han ordnet 1–0. City kjørte en skikkelig kontring etter 61 minutter. De utnyttet kjapt at Aaron Ramsey mistet ballen unødvendig.

Yaya Tourés lange ball havnet hos Agüero som ikke fikk noe perfekt førstetouch. Men han rakk likevel å få avsluttet og løftet ballen inn bak Petr Cech. Agüero scoret dermed i sin sjette kamp på rad.

City hadde ballen i mål etter 41 minutter, men målet ble annullert fordi man anså at ballen hadde vært over kortlinjen i forkant.

Sjelden

Cech var imponerende senere i kampen da han fikk fingrene på ballen og reddet den unna via stolpen.

Noe etter traff City så tverrliggeren med en heading fra Fernandinho. Arsenal var altså svært nær det som trolig hadde vært et avgjørende baklengsmål.

I motsatt ende var Danny Welbeck nær scoring mot slutten av ordinær tid.

Ifølge Opta var det første gang – på 50 muligheter – City-manager Pep Guardiola stilte med eksakt samme startoppstilling to kamper på rad.

Det gjorde også at Vincent Kompany var med. Han har gått glipp av hele 98 kamper og vært ute med skade i 582 dager i løpet av de fem siste sesongene.

Hva nå?

Lørdag slo Chelsea Tottenham 4–2 i den andre semifinalen. Eden Hazard og Nemanja Matic avgjorde etter pause.

Seieren gjør at Arsenal-manager Arsène Wenger kan vinne en tittel denne sesongen. Og vil det i så fall være nok til at han fortsetter i jobben?

Kollega Guardiola har fått en beinhard debutsesong i England. Den ender uten et eneste trofé og kanskje heller ikke plass i neste års mesterliga.

Hvem hadde sett for seg det da han signerte?

Dette er første gang Guardiola ikke vinner én eller flere titler i løpet av en sesong som trener.