Nielsen regisserte Freiburg-seier

Håvard Nielsen kom inn fra benken da Freiburg vant 2-1 mot Bayer Leverkusen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norske Håvard Nielsen slo den målgivende pasningen før den avgjørende scoringen i Freiburgs 2-1-seier mot Bayer Leverkusen i tysk 1. Bundesliga søndag.

23-åringen har fått sparsomt med spilletid denne sesongen og kom kun inn til sin tredje seriekamp for sesongen da han ble byttet inn i det 76. minutt mot Bayer Leverkusen.

Stillingen var 1-1 da Nielsen entret banen og med den tidligere Vålerenga-spilleren i laget satte innbytterkollega Pascal Stenzel inn det avgjørende målet i nest siste spilleminutt, etter å ha blitt servert av nordmannen.

Nils Petersen, som Nielsen erstattet i andre omgang, ga Freiburg ledelsen på hjemmebane etter elleve minutter, før Kevin Volland utlignet fra straffemerket etter timen spilt.

Seieren betyr at Freiburg beholder sjetteplassen sin på tabellen med 44 poeng. Hertha Berlin på plassen foran har 46. Leverkusen på sin side ligger på 12.-plass.

I toppen av tabellen måtte serietoer Leipzig nøye seg med 1-1 mot Schalke søndag. Dermed har Bayern München åtte poengs luke på tabelltoppen og nærmer seg ligatittelen.

Bayern måtte på sin side ta til takke med 2-2 mot Mainz lørdag.