Tre siktet for vold mot politiet i Bergen

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre personer, deriblant ei 17 år gammel jente, er siktet for vold mot politiet etter at en hjemmefest kom ut av kontroll i Bergen natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt sju personer ble tatt hånd om av politiet i forbindelse med festen på Glasskaråsen. Tre ble pågrepet og siktet for vold mot offentlig tjenestemann, opplyser lederen for fellesoperativ enhet i Vest politidistrikt, Morten Ørn, til NTB.

De fire andre ble innbrakt for ordensforstyrrelser og for å ikke ha etterkommet politiets pålegg. Politiet vurderer om også disse fire skal siktes for lovbrudd, ifølge Ørn.

Alle sju ble avhørt søndag. Ifølge Bergensavisen er alle mellom 17 og 19 år gamle. Søndag ettermiddag opplyste operasjonsleder Kjersti Eidsnes i Vest politidistrikt at samtlige løslates.

– Bakgrunnen for det er deres unge alder og at vi ikke har noe på dem fra før, sier hun til avisen.

– Russ i mindretall

Politiet omtalte natt til søndag festen som en «slippfest for russen» på en privat adresse. Ørn mener imidlertid betegnelsen er uheldig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er opptatt av at det skal omtales som en privatfest. Det var russ til stede på festen, men de var i mindretall. Vi ser på dette som en isolert hendelse. Dette var en hjemmefest som gikk over styr, sier Ørn.

Kastet flasker og steiner

Politiet rykket ut til festen grunnet naboklager.

– Da politiet kom til stedet, meldte de raskt om at det var 60–70 ungdommer der og fullstendig kaos. De ba om å få snakke med eier, men så ble stemningen så aggressiv at de måtte trekke seg ut og be om assistanse, sa operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt til NTB natt til søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Først begynte ungdommene å kaste flasker mot politiet, så steiner og til slutt gikk de løs på en politibil og tjenestemenn, sier Magnussen.

–Aggressivt

En av polititjenestemennene ble bitt i fingeren. En annen ble sparket mens hun lå nede i et basketak med en av ungdommene, og politiet så seg nødt til å bruke pepperspray mot flere ungdommer. Begge politifolkene ble sjekket på legevakten og kom fra hendelsen uten skader.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ba alle gå fra stedet, men så var det en gruppe som skulle bli igjen. Det er vanskelig å si hvorfor det ble så aggressivt, men vi hadde fem-ti patruljer der for å få kontroll, sa Magnussen.

Blant de tre som er siktet for vold, er den yngste ei 17 år gammel jente. Hun skal ha sparket politikvinnen som lå på bakken i forbindelse med en pågripelse, skriver Bergens Tidende.