Jan Petter Collier kjøpte leilighet for 50 millionerBruker 400.000 på trapp og heis

HEIS RETT INN: Jan Petter Collier kjøpte en leilighet i Thomas Heftyesgate 30 på Gimle i oslo for 50 millioner kroner i fjor sommer. Oppussingsbehovet var anslått til 10 millioner. Heis rett inn var blant de første punktene på programmet.
HEIS RETT INN: Jan Petter Collier kjøpte en leilighet i Thomas Heftyesgate 30 på Gimle i oslo for 50 millioner kroner i fjor sommer. Oppussingsbehovet var anslått til 10 millioner. Heis rett inn var blant de første punktene på programmet. Foto: Kaare Martin Granerud / Finansavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jan Petter Collier og naboen betaler 400.000 kroner hver for en trappeavsats for å slippe farlige dører og trapper. Til gjengjeld får de innlagt heis i leiligheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meglernestor Jan Petter Collier betalte i fjor sommer 50 millioner for sin nye leilighet på 256 kvadratmeter i Thomas Heftyes gate 30 på Gimle i Oslo.

Nå legger han på 400.000 for en trappeavsats for å bygge heis inn i leiligheten. Sammen med naboene, Signe og Jon Christian Brynildsen kjøper de trappereposene i andre og tredje etasje, for til sammen 800.000 kroner, skriver Finansavisen.

I et sameiermøte i september i fjor fikk Brynildsen og Collier tilslutning fra sine naboer om å kjøpe reposet:

«De ønsker å innlemme dette som en del av bruksarealet i leiligheten ved å bygge inn reposet slik at heisen vil bringe dem rett inn i egen leilighet», heter det i protokollen fra sameiemøtet, som ble besøkt av blant annet professor Øyvin Brøymer, Tone Bergersen, styreleder i sameiet og tidligere Bergesen-sjef Svein Erik Amundsen og BilXtra-gründeren Jon Erling Melhus.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Meglertopp betalte 50 mill. for å få bedre utsikt

Tommelen ned...

Like velvillig var ikke Plan- og bygningsetaten i desember:

«Ansvarlig søker skriver i sin søknad om dispensasjon at hensikten med bestemmelsen er å forhindre fall og gjøre det lettere å passere dører som vender utover i reposet. Døren vender i dette tilfelle inn i leiligheten hvilket betyr at hensynet ikke blir tilsidesatt. Det er også kun tre trappetrinn ned til neste repos, noe som gjør at skade ved fall er begrenset. Fordelene er at beboerne i den aktuell leiligheten får heis direkte inn i sin leilighet, mens ulempen blir at reposet ikke er helt i tråd med forskriften.Trappen er ellers romslig og sikker å gå i», skriver Plan- og bygningsetaten, som vendte tommelen ned.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Jan Petter Collier Foto: Ivan Kverme / Finansavisen
Jan Petter Collier Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

... så opp

Dette tas ikke nådig opp i Collier og Brynildsens håndlanger, Støre Arkitekter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Vi ble svært overrasket over avslaget. Bakgrunnen for dette er at vi tidligere har vært involvert i en tilsvarende sak i samme sameiet, men i nr 20. Her ble det gitt tillatelse til eksakt samme tiltak for tre leiligheter som det vi nå omsøker», heter det i klagen.

I midten av januar snudde Plan- og bygningsetaten:

«Fordelene er at beboerne får større areal i sine leiligheter og heis rett inn i leiligheten. Plan og bygningsetaten kan ikke se at en dispensasjon vil medføre særlige ulemper, og anser dermed at det foreligger klart større fordeler enn ulemper ved en dispensasjon», heter det i godkjennelsen.

Les også: Collier økte overskuddet med 50 prosent

Oppussingsbehov: 10 millioner

Collier kjøpte leiligheten i fjor sommer av for 50 millioner, av en eldre kvinne som hadde bodd i den siden 1970-tallet. Megleren anslo at oppgraderingsbehovet lå på rundt 10 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Daglig leder i Støre Arkitekter, Jon Støre, har ikke besvart Finansavisens henvendelser.

– Jeg ønsker ikke å kommentere det, sier Jan Petter Collier.

Denne artikkelen ble først publisert i Finansavisen.

Les også:

– Alle som eier egen bolig bør måle radonnivået i vinter

Én radiator på hele etasjen

Hovseter: – Ingen som bor her, føler ansvar