Hegerberg og co. et steg nærmere mesterligafinale

Ada Hegerberg (t.v.) og resten av Lyon-spillerne har et godt utgangspunkt før andre semifinale i mesterligaen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den norske landslagsprofilen Ada Hegerberg spilte hele kampen da Lyon vant 3–1 i første mesterligasemifinale mot Manchester City lørdag.

Den 21 år gamle spissen hadde et par forsøk på mål, men uteble fra scoringslisten.

– Vi var selvsikre, også før kampen. Vi visste hva vi skulle gjøre, og det er alltid deilig at vi scorer flere mål, sa Hegerberg til klubbens TV-kanal etter kampen.

– Men vi må passe på og ikke ta for lett på dem (i kamp to), og fortsatt være konsentrerte, fortsatte hun.

I stedet scoret Saki Kumagai, Dzenifer Marozsán og Eugénie Le Sommer målene for Lyon. Svenske Kosovare Asllani sto for Manchester Citys eneste scoring.

Kumagai ga Lyon ledelsen fra straffemerket etter bare to minutter, før Asllani utlignet til 1–1 alene med Lyon-keeper Sarah Bouhaddi åtte minutter senere.

Tre scoringer på 13 minutter

Marozsán scoret Lyon andre og kampens tredje mål i løpet av 13 minutter da hun curlet ballen i krysset etter en corner.

Innbytter Le Sommer fullførte scoringene i det 68. minutt.

Hegerbergs største sjanse til å score kom da hun skjøt med venstre like før 1-1-scoringen til hjemmelaget, men City-keeper Karen Bardsley holdt enkelt.

Regjerende mester

Den norske landslagsspilleren prøvde seg igjen i andre omgang, men denne gangen gikk ballen over mål. 21-åringen kom i dommerens bok med et gult kort åtte minutter før slutt.

Hegerberg og co. har uansett et godt utgangspunkt før returkampen på hjemmebane med 3-1-seier lørdag.

– Jeg håper det kommer mye folk til returoppgjøret. Vi vil spille god fotball foran vårt eget publikum, sa Hegerberg.

Returkampene spilles 29. april. Finalen spilles i Cardiff 1. juni.

Lyon er regjerende mester i klubbturneringen etter at de slo Wolfsburg 4–3 etter straffesparkkonkurranse i forrige sesongs finale.