Sykkelstjernen Scarponi omkom etter ulykke

Ifølge en pressemelding fra Team Astana døde Michele Scarponi etter en påkjørsel like ved sitt hjem lørdag.
Ifølge en pressemelding fra Team Astana døde Michele Scarponi etter en påkjørsel like ved sitt hjem lørdag. Foto: Luca Zennaro / EPA
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere Giro d'Italia-vinner Michele Scarponi kolliderte med en varebil og omkom under en treningstur lørdag morgen. Han ble 37 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var den italienske sportsavisen La Gazzetta dello Sport som først meldte om den tragiske ulykken. Scarponi skal ha frontkollidert med en varebil, og det ble raskt klart for alle i nærheten at det var alvor. Helsepersonell skal ha vært på ulykkesstedet få minutter etter kollisjonen, men livet sto ikke til å redde. Ulykken skjedde i byen Filottrano på den italienske østkysten, rundt 270 kilometer nordøst for hovedstaden Roma.

37-åringen ble raskt fraktet til sykehuset i Ancona, men anestesilegen kunne ikke hjelpe ham. Scarponi døde momentant.

Scarponi har vært en del av det profesjonelle sykkelmiljøet siden 2002 og noterte karrierens største triumf da han vant Giro d'Italia i 2011, riktignok som følge av at den opprinnelige vinneren Alberto Contador ble diskvalifisert.

Rutinert

Senest denne uken viste Scarponi seg fram med 4.-plass sammenlagt i rittet Tour of the Alps som ble avsluttet fredag ettermiddag. Sist mandag vant 37-åringen rittets første etappe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter rittets siste etappe dro Scarponi hjem til familien i Filottrano, og der var i nærheten av hjemstedet at ulykken skjedde i morgentimene lørdag.

Michele Scarponi kjørte for Astana der han blant annet var lagkamerat med nordmannen Truls Korsæth og danskene Michael Valgren, Jacob Fuglesang, Jesper Hansen og Matti Breschel.

Kaptein

Scarponi, som ville ha fylt 38 år 25. september, skulle ha vært Astanas kaptein i årets Giro d'Italia. Han var blitt forfremmet til kaptein i Fabio Arus skadefravær. Han etterlater seg kone og de to sønnene Giacomo og Tomasso.

– Michele var en flott og inkluderende fyr. Han tok meg veldig godt imot på laget i vinter, og løftet alltid stemningen med sitt nærvær. Astana har mistet et knutepunkt, skriver Korsæth til Aftenposten i en tekstmelding.

– Dette er en for stor tragedie til at den kan skrives. Vi kommer til å savne en helt spesiell kar, heter det på Astanas hjemmeside.

Presidenten i Italias sykkelforbund, Renato di Roccio ber om et minutts stillhet foran lørdagens profesjonelle ritt.