Håndballjentene møter Kroatia, Ukraina og Sveits

Silje Solberg i aksjon på Norges vei mot EM-tittelen i desember. Hun deltok under fredagens trekning av kvalifiseringen til neste EM. Norge møter Kroatia, Ukraina og Sveits. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Silje Solberg i aksjon på Norges vei mot EM-tittelen i desember. Hun deltok under fredagens trekning av kvalifiseringen til neste EM. Norge møter Kroatia, Ukraina og Sveits. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges kvinnelandslag i håndball møter Kroatia, Ukraina og Sveits i kvalifiseringen til EM-sluttspillet i Frankrike neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble utfallet av fredagens trekning i Paris. De to beste i hver gruppe tar seg til sluttspill sammen med den beste av de sju treerne.

Norge er tittelforsvarer i EM, men vertslandet Frankrike er alene om å være direkte kvalifisert til sluttspillet. Norge spiller de to første kvalifiseringskampene i høst, de fire siste neste år.

Silje Solberg deltok under trekningen fredag og trakk lagene fra nivå 2. Inn i det som ble Norges gruppe trakk hun Kroatia, som endte sist i fjorårets EM-sluttspill etter å ha tapt alle sine kamper.

Verken Ukraina eller Sveits var kvalifisert for det mesterskapet.

Franske Blandine Dancette trakk lagene på øverste nivå og plasserte Norge i gruppe 1.

Gruppene

Slik endte trekningen, gruppe 1: Norge, Kroatia, Ukraina, Sveits.

Gruppe 2: Montenegro, Polen, Slovakia, Italia.

Gruppe 3: Sverige, Serbia, Makedonia, vinner prekval. 1 (Finland, Færøyene, Hellas).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gruppe 4: Romania, Russland, Østerrike, Portugal.

Gruppe 5: Danmark, Tsjekkia, Slovenia, Island.

Gruppe 6: Spania, Tyskland, Tyrkia, Litauen.

Gruppe 7: Nederland, Ungarn, Hviterussland, vinner prekval. 2 (Israel, Kosovo, Georgia).

Det spilles to kamper i hver av tre perioder: 27/9 til 1/10 i år, 21/3 til 25/3 og 30/5 til 3/6 neste år. De to beste i hver gruppe og beste treer slår følge med vertslandet Frankrike til sluttspillet, som avvikles i tiden 30. november til 16. desember 2018.