Meny

Paris: Flere våpen funnet i gjerningsmannens bil

Bilen til gjerningsmannen fraktes bort fra Champs Elysees. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Bilen til gjerningsmannen fraktes bort fra Champs Elysees. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Politiet har funnet en pumpehagle og kniver i bilen til mannen som drepte en politimann i Paris. Gjerningsmannen var fransk borger, ifølge belgiske myndigheter.

IS hevder via sin propagandakanal å stå bak angrepet. Ekstremistgruppa navngir gjerningsmannen som Abu Yousif al-Belgiki – «belgieren» på arabisk.

Belgias innenriksminister Jan Jambon sier det ikke stemmer at den antatte gjerningsmannen som ble drept av politiet, var belgisk, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Etterforskningen fortsetter. Det vi kan bekrefte, er at gjerningsmannen var en fransk statsborger, sier Jambon til kringkasteren VRT.

Fransk politi har opplyst at gjerningspersonen var en 39 år gammel mann fra en forstad i Paris. Til nyhetsbyrået AP opplyser påtalemyndigheten i Paris at det er funnet en pumpehagle og kniver i mannens bil.

En kilde med kjennskap til etterforskningen sier til nyhetsbyrået DPA at tre av gjerningsmannens familiemedlemmer er pågrepet. Dette er vanlig i etterforskningen av terrorsaker og betyr ikke nødvendigvis at familiemedlemmene er mistenkt for medvirkning.

En mann som ble utpekt som en mulig medskyldig rett etter angrepet, meldte seg selv for politiet i Belgia torsdag kveld. Han er nå sjekket ut av saken, opplyser den belgiske påtalemyndigheten.

Les også:

Frankrikes statsminister: Ingenting skal få hindre valget

Prins William og Kate møtte terrorofre i Paris

Populært