Cavaliers på rekordkjøret i NBA-sluttspillet

LBron James har funnet sluttspillformen. Foto:  Michael Conroy.
LBron James har funnet sluttspillformen. Foto:  Michael Conroy. Foto: NTB scanpix

LeBron James og Cleveland Cavaliers lå under med 25 poeng ved halvtid, men slo tilbake med 119-114-seier over Indiana Pacers i NBA-sluttspillet.

Aldri har et lag ligget så mange poeng under ved halvtid og kommet ut av det med seier i en sluttspillkamp i NBA.

Etter to av fire periode ledet nemlig Indiana Pacers 74-49. Seieren til Cleveland Cavaliers betyr at laget er på god vei videre i sluttspillet ettersom det står 3-0 i best av sju kamper.

LeBron James var igjen den med flest poeng for Cleveland Cavaliers. Han fikk totalt 41 poeng, og han bidro i tillegg med 13 returer og 12 assist. 28 av poengene til James kom i annen halvdel av kampen, og han var spesielt toneangivende i den fjerde og siste perioden foran 18.100 tilskuere.

Talte i pausen

– De overrumplet oss i første halvdel, men i pausen sa jeg til gutta i garderoben "la oss stoppe dem et par ganger og se hva som skjer". Vi utfordret dem og vendte kampen, sa James.

Cleveland Cavaliers, som på det meste lå under med 26 poeng, scoret hele 30 poeng mer enn Indiana Pacers i den siste halvdelen av kampen.

LeBron James passerte Kobe Bryant og er nummer tre på listen over de mestscorende i NBA-sluttspillets historie. Han er også oppe på delt 1.-plass på listen over spillere som har vunnet flest kamper på rad i 1. runde i NBA-sluttspillet. Han har nå 20 seirer på rad. Med seier i neste kamp blir det 21, og da vil Cavaliers være klar for 2. runde.

Sterkt forsvar

I en annen kamp torsdag vant Milwaukee Bucks 104-77 mot Toronto Raptors og leder 2-1 sammenlagt. Forsvaret storspilte, og Raptors-stjernen DeMar DeRozan traff ikke med et eneste skudd i spill.

I Western Conference reduserte Memphis Grizzlies til 1-2 med hjemmeseier 105-94 over San Antonio Spurs. Mike Conley førte an med 24 poeng og åtte assist. Grizzlies tok sin første sluttspillseier mot Spurs på 11 forsøk.