Amundsen vil ha tiggeforbud i storbyene

Justisminister Per Willy Amundsen  ber lokalpolitikere om å ta grep og forby tigging. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Justisminister Per Willy Amundsen ber lokalpolitikere om å ta grep og forby tigging. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) ber lokalpolitikere ta saken i egne hender og innføre tiggeforbud i sine kommuner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det beste hadde vært en nasjonalt forbud. Men når det enn så lenge ikke er flertall for dette på Stortinget, er min klare oppfordring at man lokalt tar tak i dette og fremmer vedtak om å forby tigging i de største byene, sier justisminister Per-Willy Amundsen til NRK.

Utspillet kommer i kjølvannet av NRK-dokumentaren «Lykkelandet» som dokumenterer organisert kriminalitet i tiggermiljøet i Bergen, med bakmenn som tjener penger på blant annet prostitusjon og narkotika.

Fremskrittspartiet fremmet et forslag om nasjonalt tiggeforbud i 2015, men trakk forslaget fordi de manglet flertall i Stortinget.

– Jeg oppfatter at det nå er politisk bevegelse i saken. Da har man mulighet til å ta tak i denne problemstillingen lokalt, sier Amundsen.