Tre drept i demonstrasjoner i Venezuela

Politiet frakter bort en såret kollega etter sammenstøt med demonstranter i San Cristobal, Venezuela, 19. april.
Politiet frakter bort en såret kollega etter sammenstøt med demonstranter i San Cristobal, Venezuela, 19. april. Foto: Carlos Eduardo Ramirez / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et sersjant i nasjonalgarden er død av skadene han fikk da han ble skutt under demonstrasjonene i Venezuela. Dermed er tre drept i demonstrasjonene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sersjanten døde av skadene natt til torsdag. En oberst som også ble truffet da gruppen deres ble beskutt, er såret og innlagt på sykehus, opplyser påtalemyndigheten i landet.

De ble beskutt da nasjonalgarden forsøkte å roe ned bråk i forbindelse med en demonstrasjon i en by nær Caracas, melder AP.

Sersjanten er den tredje personen som er bekreftet drept i forbindelse med onsdagens demonstrasjoner. En 17 år gammel gutt ble skutt i hodet under en demonstrasjon i Caracas og sendt til sykehus, der han døde av skadene.

Les også: – I dag var vi millioner. I morgen må flere komme!

Skutt og drept

I byen San Cristóbal, nær grensen til Colombia vest i landet, ble en 23 år gammel kvinne skutt og drept i en demonstrasjon.

Åtte personer er drept i demonstrasjoner i løpet av de siste ukene i Venezuela.

Opposisjonen i landet har varslet nye demonstrasjoner torsdag, dagen etter det de hevdet var den største demonstrasjonen mot regjeringen til nå. Demonstrasjonen fikk kallenavnet «alle demonstrasjoners mor». Ifølge opposisjonen deltok flere millioner mennesker i landsomfattende demonstrasjoner onsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Gutt døde etter å ha blitt skutt under demonstrasjon mot Venezuelas president

Vil fjerne Maduro

Det har vært flere store demonstrasjoner de siste ukene etter at landets høyesterett i forrige måned besluttet å gi seg selv lovgivende makt – samtidig som nasjonalforsamlingens arbeid er blitt blokkert. Domstolens beslutning ble senere opphevet, men mye av motstanden mot president Nicolás Maduro består.

Opposisjonen i Venezuela har som mål å fjerne Maduro fra makten og krever løslatelse av politiske fanger.

– Vi må sette en stopper for dette diktaturet. Vi har fått nok. Vi ønsker valg slik at vi kan få fjernet Maduro, fordi han har ødelagt dette landet, sier Ingrid Chacon, en 54 år gammel sekretær som deltok i opposisjonens demonstrasjon i Caracas onsdag.