Medlemmer av påstått terrorcelle for retten i Frankrike

Artikkelen fortsetter under annonsen

20 medlemmer av en påstått islamistisk terrorcelle står for retten i Frankrike, tiltalt for å ha stått bak et angrep mot en jødisk dagligvarebutikk i 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De 20 mennene, som er døpt Cannes-Torcy-cellen etter byene der de holdt til, anklages også for å ha planlagt en rekke andre terroraksjoner i Frankrike. Ingen av disse ble gjennomført.

10 av de 20 mennene sitter i varetekt, mens sju er løslatt mot meldeplikt. De tre siste er fortsatt ettersøkt, og to av dem antas å oppholde seg i Syria. Alle er i alderen 23 til 33 år.

De første pågripelsene skjedde i forbindelse med etterforskningen av et granatangrep mot en jødisk dagligvarebutikk i Paris-forstaden Sarcelles i september 2012. Én person ble såret da to maskerte menn kastet en håndgranat inn i butikken.

I forbindelse med etterforskningen ble det funnet bombemateriale i et lager som var leid av en av de pågrepne mennene, 28 år gamle Jeremie Bailly, som omtales som leder for gruppen.

Et annet mistenkt medlem av den angivelige terrorcellen, Jeremie Louis-Sydney, ble skutt og drept da politiet skulle pågripe ham i oktober 2012. Han betegnes som en tidligere småkriminell som hadde konvertert til islam.

De 20 på tiltalebenken risikerer opptil 30 års fengsel om de blir funnet skyldig etter tiltalen. Rettssaken ventes å pågå til 7. juli.