Ny pågripelse etter T-baneangrepet i St. Petersburg

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russisk sikkerhetspoliti har pågrepet ytterligere en person etter T-baneangrepet i St. Petersburg. Dermed er ti personer pågrepet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den pågrepne er navngitt som Akram Azimov, bror til 27 år gamle Abror Azimov, som ble pågrepet og varetektsfengslet mandag.

Pågripelsen av broren onsdag skjedde i en by nær Moskva. Akram Azimov er mistenkt for å ha skaffet penger som hans yngre bror Abror Azimov skal ha benyttet til forberedelser av T-baneangrepet.

– Akram Azimov hjalp til med å transportere penger som ble brukt til forberedelser av angrepet, samt til å etablere kontakt med utsendinger fra internasjonale terroristorganisasjoner, heter det i en uttalelse fra FSB.

Les også: St. Petersburg-mistenkt har delvis erkjent medvirkning

Abror Azimov sa under fengslingsmøtet mandag at han kun fulgte ordre og at han ikke skjønte at det dreide seg om terroraktiviteter. Medvirkningen var kun indirekte, hevdet han.

Det russiske sikkerhetspolitiet FSB mener 27-åringen var ansvarlig for opptrening av den antatte selvmordsbomberen Akbarjon Djalilov fra Kirgisistan. 22 år gamle Djalilov er identifisert som selvmordsbomberen som tok med seg 14 andre mennesker i døden på T-banen i St. Petersburg 3. april. Flere titall andre ble såret i angrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til Azimov-brødrene er åtte andre menn pågrepet i saken.

Så langt har ingen påtatt seg ansvar, men etterforskerne mener det kan være mulige forbindelser til IS, som har truet med angrep mot russiske mål som hevn for Russlands innblanding i Syria-krigen.

Les også: Åtte pågrepet i forbindelse med angrepet i St. Petersburg