Gutt døde etter å ha blitt skutt i demonstrasjon mot Venezuelas president

RØYK: Demonstrantene brukte røykbomber. Foto: Reuters
RØYK: Demonstrantene brukte røykbomber. Foto: Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

To personer er drept, blant dem en 17 år gammel gutt, under demonstrasjoner mot president Nicolás Maduro i Venezuela.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den varslede protesten mot regjeringen, omtalt som "alle demonstrasjoners mor" av opposisjonen, startet i Caracas tidlig onsdag. Det tok ikke lang tid før det kom til sammenstøt mellom demonstranter, politi og støttespillere av regjeringen. Nasjonalgarden tok i bruk tåregass i et forsøk på å løse opp folkemengden som hadde inntatt flere store veier vest i Caracas.

En 17 år gammel gutt som deltok i demonstrasjonen, ble skutt i hodet og fraktet til sykehus. Han ble operert, men døde av skadene, tre dager før han skulle ha fylt 18 år.

– Han døde. Han deltok i opposisjonens demonstrasjon da han ble skutt av noen på en motorsykkel som like før hadde kastet tåregass inn i folkemengden, sier sykehussjef Amadeo Leiva ved Hospital Clinicas Caracas til AFP.

Senere onsdag ble en 23 år gammel kvinne skutt og drept da hun deltok i en demonstrasjon i byen San Cristóbal vest i landet, nær grensen til Colombia. Byens ordfører opplyser til AP at hun ble beskutt av regjeringsvennlige grupper som begynte å omringe demonstranter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Venezuela sendte soldater inn i Colombia

Uavhengighetsdag

Regjeringsvennlige demonstranter startet samtidig en motdemonstrasjon. Det var ventet at Maduro vil tale til sine støttespillere senere onsdag.

Valget av 19. april som demonstrasjonsdag er ikke tilfeldig. Onsdag markerer Venezuela at det er 207 år siden landet skrev under på det som ble første del av uavhengighetsprosessen fra Spania.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonen har som mål å fjerne Maduro fra makten, og krever løslatelse av politiske fanger.

Les også: Store demonstrasjoner i Venezuela

Fem drept

Sentrum-høyre-alliansen som utgjør en stor del av opposisjonen, har bedt hæren om å ta avstand fra presidenten. Men mandag uttalte forsvarsminister Vladimir Padrino at hæren står samlet. Statsråden bekreftet hærens "ubetingede lojalitet" overfor Maduro.

I forrige måned vedtok landets høyesterett at den skulle overta nasjonalforsamlingens myndighet. Det førte til masseprotester og internasjonal kritikk. Selv om vedtaket senere ble opphevet, har mange fortsatt å protestere mot det de mener er Maduros stadig mer autoritære styre.

Minst fem demonstranter er drept i sammenstøt i løpet av denne perioden.