– Tre norske kvinner nektet flyreise etter do-krangel

En mor og hennes to døtre fra Norge ble utsatt for vold på flyplassen i Islamabad etter en krangel om toalettpapir.
En mor og hennes to døtre fra Norge ble utsatt for vold på flyplassen i Islamabad etter en krangel om toalettpapir.
Artikkelen fortsetter under annonsen

En krangel om dopapir på flyplassen i Islamabad i Pakistan skal ha ført til at tre norsk-pakistanske kvinner ikke fikk reise tilbake til Norge. – Vi er kjent med hendelsen, sier UD.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge pakistanske medier skal en norsk kvinne ha blitt trakassert og fått skader, og i etterkant blitt behandlet ved Benazir Bhutto Hospital.

– Utenrikstjenesten er kjent med hendelsen på flyplassen i Islamabad der norske borgere er involvert, bekrefter pressetalsperson i Utenriksdepartementet (UD), Astrid Sehl.

De tre kvinnene som skulle reise fra Islamabad skal ha vært en mor og to døtre. Ifølge UD er Norges ambassade i kontakt med familien som er norske statsborgere.

– Norges ambassade i Islamabad er i kontakt med familien og gir konsulær bistand i samsvar med gjeldene rammer, skriver Sehl i en e-post til ABC Nyheter.

Kom ikke med flyet

Hendelsen skal ha oppstått etter at den norsk-pakistanske kvinnen, ifølge The Express Tribune, skal ha bedt en ansatt ved flyplassen i Islamabad om toalettpapir.

Forespørselen skal ha provosert kvinnen som skal jobbe for pakistanske utlendingsmyndigheter. Hun nektet å hjelpe til med dopapir, og en påfølgende krangel førte til voldelige scener.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kvinnen rev flybillettene våre i filler, siteres den norsk-pakistanske kvinnen i Daily Pakistan og hevder hun ble dratt inn i et rom og mishandlet.

Ifølge Daily Pakistan skal kvinnen ha blitt «reddet» av politiet ved flyplassen. Krangelen ble også filmet av andre som var til stede.

Etter det ABC Nyheter kjenner til blir de tre ikke holdt tilbake av pakistanske myndigheter, men har likevel blitt i Pakistan etter bataljen som fant sted 15. april.

I følge lokale nyhetsoppslag skal man ha mottatt medisinsk assistanse ved Benazir Bhutto Hospital (BBH) i Rawalpindi.

Les også: Kinesere raser etter at kinesisk-amerikansk mann ble kastet av United-fly

Se video: Raseri på sosiale medier etter passasjer ble halt ut av fly