St. Petersburg-mistenkt har delvis erkjent medvirkning

27 år gamle Abror Azimov mistenkes for å ha deltatt i organisering av angrepet og for å ha trenet opp selvmordsbomberen som utførte angrepet. Foto: AP / NTB scanpix
27 år gamle Abror Azimov mistenkes for å ha deltatt i organisering av angrepet og for å ha trenet opp selvmordsbomberen som utførte angrepet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 27 år gammel mann har delvis erkjent medvirkning til T-baneangrepet der 14 mennesker ble drept i russiske St. Petersburg, ifølge russiske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

27-åringen er identifisert som Abror Azimov og ble pågrepet i en Moskva-forstad mandag. Tirsdag meldte russiske medier at han angivelig har erkjent indirekte medvirkning i angrepet. Men han avviser å ha hjulpet med gjennomføringen av angrepet.

– Jeg motsetter meg ikke å ha blitt pågrepet. Men jeg har ikke sagt at jeg var involvert i angrepet, sa Azimov under et fengslingsmøte mandag.

– Jeg medvirket noe, men ikke direkte. Jeg ble gitt en ordre. Jeg forsto ikke at jeg deltok i terroraktiviteter, sa han i retten.

Det russiske sikkerhetspolitiet FSB mener han var ansvarlig for opptrening av den antatte selvmordsbomberen Akbarjon Djalilov fra Kirgisistan. 22 år gamle Djalilov er identifisert som selvmordsbomberen som tok med seg 14 andre mennesker i døden på T-banen i St. Petersburg. Flere titall andre ble såret i angrepet.

Azimov er varetektsfengslet til 3. juni. Åtte andre menn er også pågrepet i forbindelse med angrepet.

Så langt har ingen påtatt seg ansvar, men etterforskerne mener det kan være mulige forbindelser til IS, som har truet med angrep mot russiske mål som hevn for Russlands innblanding i Syria-krigen.