Antatt "Facebook-drapsmann" død etter politijakt i USA

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikaneren som var ettersøkt for å ha lastet opp en Facebook-video der han dreper en mann, tok sitt eget liv etter en politijakt, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Steve Stephens (37) har vært gjenstand for en landsomfattende politijakt etter drapet i Cleveland i Ohio søndag. Han var ettersøkt av FBI for å ha filmet seg selv der han skyter og dreper en 74 år gammel mann.

Store politistyrker har siden jaktet på Stephens i en rekke delstater. Han ble observert tirsdag morgen av delstatspolitifolk i Erie County, rundt 160 kilometer nordøst for Cleveland, heter det i en uttalelse fra politiet i Pennsylvania tirsdag.

– Etter en kort jakt skjøt og drepte Stephen seg selv, skriver Pennsylvania-politiet på Twitter.

Bakgrunn: Mann ettersøkt etter Facebook-drap i USA

Tilfeldig offer

Det var den 74 år gamle pensjonisten Robert Godwin Sr. som ble skutt og drept første påskedag. Stephens skal ha publisert en video av seg selv der han dreper det tilsynelatende tilfeldige offeret og sier at det "klikket" for ham. To minutter tidligere hadde han i en annen Facebook-innspilling kunngjort at han planla å drepe noen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stephens hadde også publisert videoer der han truer med flere drap og påstår at han allerede hadde drept 13 personer. Politiet avviser påstandene om flere drap og sier en bred etterforskning ikke har avdekket noen andre ofre enn Godwin. Stephens hadde ikke noe kriminelt rulleblad utover en rekke trafikkforseelser.

Zuckerberg varsler handling

Facebook fjernet drapsvideoen fra Cleveland og stengte Stephens konto rundt to timer etter at de første opplastingene fant sted. Det sosiale nettverket har sagt at de vil gjennomgå sine rutiner som følge av saken. Facebook-sjef Mark Zuckerberg kondolerte tirsdag til Godwins etterlatte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kommer til å fortsette å gjøre alt vi kan for å forhindre at tragedier som denne skjer, sier Zuckerberg.

Han medgir at mye arbeid gjenstår for Facebook på dette området.

Vekker reaksjoner

Videoen føyer seg inn i en rekke av Facebook-videoer som har vakt reaksjoner, deriblant en video av en angivelig gjengvoldtekt av en 15 år gammel jente, to dødelige skyteepisoder og kidnapping og tortur av en 18 år gammel funksjonshemmet mann.

–Som følge av denne forferdelige hendelsen, går vi gjennom flyten i vår rapportering for å sikre oss at folk kan rapportere videoer og annet materiale som er i strid med våre regler så enkelt og kjapt som mulig, uttalte Justin Osofsky, Facebooks visepresident for global virksomhet, etter drapet på Godwin.