Ståle Solbakkens FCK fikk kastet døde rotter etter seg

Døde rotter ble kastet inn på banen i andre omgang i kampen mellom Brøndby og FCK.
Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
Døde rotter ble kastet inn på banen i andre omgang i kampen mellom Brøndby og FCK. Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

FC København vant 1-0 mot Brøndby i medaljesluttspillet mandag, men kampen kommer til å bli husket for noe helt annet: Brøndby-fansen kastet rotter på banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire livløse rotter ble kastet fra tribunen i retning FCK-spillere i andre omgang. Da hadde allerede Benjamin Verbic sendt FCK foran.

Verbic' scoring ble den eneste i 1-0-seieren, som gjorde at FCK økte forspranget til Brøndby til 13 poeng. Med kun sju kamper igjen av sesongen er Ståle Solbakken langt på vei sikker på en ny tittel.

– Det var et meget stort skritt i dag. Det er ikke langt unna nå, det sier seg selv, men vi skal spille ferdig, sa nordmannen til Ritzau.

Solbakken ristet på hodet da han fikk spørsmål om rottekastingen til Brøndby-fansen i retning målscorer Verbic og Ludwig Augustinsson.

Den norske treneren sendte i stedet et stikk i retning av Det danske fotballforbundets disiplinærutvalg.

Utvalget idømte tidligere i uken FCK-spissen Federico Santander to kampers karantene for en tirade mot FC Nordsjælland på bakgrunn av billetter.

Nå oppfordrer Solbakken utvalget til å gå inn i "rotte-gate".

– Når det handler om rotter er de vel mer nøytrale enn når det handler om klubber, sa Solbakken.