TV-bråket fortsetter – TV 2s endringer ikke nok for Fotball Media

TV 2 viser fortsatt målene i FotballExtra, men nå bare i pausen og etter kampslutt. TV 2s nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther sier kanalens vurdering av den mye omdiskuterte nyhetsretten ligger fast. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix
TV 2 viser fortsatt målene i FotballExtra, men nå bare i pausen og etter kampslutt. TV 2s nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther sier kanalens vurdering av den mye omdiskuterte nyhetsretten ligger fast. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

TV 2 droppet flere av sportsnyhetene i sitt FotballXtra 2. påskedag. Dermed ble det ikke fortløpende scoringer fra konkurrenten Discoverys eliteseriesendinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to kanalene har kranglet i sesonginnledningen. Før påske valgte Fotball Media å ta ut stevning mot TV 2 for å stoppe målshow fra Eliteserien.

TV 2 har vist til nyhetsretten og la inn sportsnyheter regelmessig i FotballXtra for å kunne vise scoringene i Eliteserien, til stor irritasjon hos Discovery og Fotball Media.

Flere av sportsnyhetene var plutselig fjernet mandag. I stedet la TV 2 opp til å vise scoringer i pausen og etter kampslutt.

– Ikke ordinære nyhetssendinger

Fotball Media, som har solgt eliteserien til Discovery, er fortsatt ikke fornøyd.

– Vår holdning er jo den samme som tidligere til at TV 2 setter opp nyhetssendinger på Zebra samtidig med FotballXtra. Dette er etter vår mening fortsatt ikke ordinære nyhetssendinger, men plassert der for å vise bilder fra kampene og dermed omgå meningen med nyhetsretten, sier daglig leder i Fotball Media, Knut Kristvang, til NTB søndag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed fortsetter støyen rundt norsk eliteseriefotball på TV.

Tolkning ligger fast

Slik svarer TV 2s nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther om mandagens endringer:

– Vi jobber hele tiden med å presentere et best mulig redaksjonelt produkt. Da er fortløpende redaksjonelle vurderinger en del av hverdagen.

– Vår tolkning av nyhetsretten ligger fast, basert på gjeldende lovgiving. Dette er et rett til det beste for seerne og vi benytter denne retten i tråd med lovgivers intensjon, sier Årsæther til NTB.

TV 2 forholder seg fortsatt retten til å vise mål fra pågående eliteseriekamper.

Siste ord er neppe sagt i seerkampen mellom Discovery og TV 2.

Kampanje skrev tidligere i påsken at Discovery hadde stoppet samarbeidspartner VGTVs levering av sportsnyheter på Eurosport. Etter en avklaring av retningslinjer, kom sportsnyhetene tilbake på Discovery-kanalene senere i påsken.