Mann ettersøkt etter Facebook-drap i USA

Politiet i Ohio har gått ut med etterlysning av denne mannen.
Politiet i Ohio har gått ut med etterlysning av denne mannen. Foto: Cleveland Police / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Store politistyrker i Cleveland i Ohio jakter etter en 37 år gammel mann som lastet opp en video på Facebook hvor han skyter og dreper annen mann. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet meldte først at selve drapshandlingen ble direktesendt på det sosiale nettverket, noe Facebook har benektet. I en pressemelding skriver selskapet at den mistenkte 37-åringen la ut en video av drapet søndag, men at den ble lastet opp i etterkant.

Mannen skal også ha sendt direktevideo i løpet av dagen, men ikke under drapet.

Ifølge politiet hevder mannen i en av sine Facebook-videoer at han også har drept flere andre personer. Så langt er det ingenting som tyder på at det er hold i påstandene.

Den drepte i det som ser ut til å være en tilfeldig voldsepisode, var en 74 år gammel mann. Han ble skutt i det han var ute og samlet inn tombokser. Motivet for drapet er så langt ikke kjent.

– Forferdelig forbrytelse

I en pressemelding ber Cleveland-ordfører Frank Jackson drapsmannen om å melde seg for politiet og om å "ikke gjøre mer skade".

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ethvert problem han har, kan vi snakke om, sier Jackson.

Videoen av drapet lå ute på det sosiale nettverket i rundt tre timer før den ble fjernet.

– Dette er en forferdelig forbrytelse og vi tillater ikke denne typen innhold på Facebook. Vi jobber hardt for å skape trygge omgivelser på Facebook og er i kontakt med politi og nødetatene når det er direkte trusler mot menneskers sikkerhet, sier en talsperson for Facebook.

Utvidet søket

Søket etter 37-åringen er mandag ettermiddag utvidet til å gjelde store deler av nordøstlige USA. I tillegg til Ohio letes det nå i fem nabodelstater. 18 timer etter hendelsen kan han ha kjørt langt unna, sier politiet.

– Denne mannen er bevæpnet og farlig, og på dette tidspunktet kan han være mange steder, sier Stephen Anthony ved FBIs Cleveland-kontor på en pressekonferanse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vet ikke hvor han er. Alt annet akkurat nå er ren spekulasjon, sier politisjef i Cleveland, Calvin Williams. Williams sier videre at politiet tidligere i etterforskningen har vært i kontakt med 37-åringen, og at de da forsøkte å overtale ham til å overgi seg. Politiet opplyser at den mistenktes familie samarbeider med myndighetene.