Nyfødt sjiraff allerede internettsensasjon

Over en million seere fulgte med på direktesending da sjiraffen April fødte en hannkalv i en dyrehage i New York. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dyreelskere har ventet på fødselen siden dyrehagen begynte sendinger fra innhegningen i februar, og minst 1,2 millioner fulgte strømmingen av selve fødselen. Den 15 år gamle sjiraffen April satte kalven til verden lørdag formiddag i dyrehagen Animal Adventure Park i Harpursville i delstaten New York.

Faren, fem år gamle Oliver, fulgte med fra en annen innhegning.

Rundt 45 minutter etter at kalven var født, sto den på sine egne, ustø bein for første gang, mens mor April hjalp ungen å holde hodet støtt. Ikke lenge etter begynte han å die.

Sjiraffen April med sin nyfødte kalv. Fødselen ble direktesendt på nettet med over en million seere. Foto: Animal Adventure Park / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Sjiraffen April med sin nyfødte kalv. Fødselen ble direktesendt på nettet med over en million seere. Foto: Animal Adventure Park / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Les også: Sjiraffen risikerer å bli utryddet

Sjiraffer går drektige i gjennomsnitt 15 måneder og føder stående.

– Det betyr at når kalven er klar til å fødes, kommer den ut av moren med hovene først, nesten to meter over bakken, noe som gjør det til en veldig spennende hendelse, sier dyrehagens eier Jordan Patch.

Sjiraffen April har sin egen nettside , og i forbindelse med fødselen er det kommet inn over en million kroner i donasjoner, som skal brukes til å ta hånd om dyrene. Navnet på sjiraffungen skal avgjøres med en konkurranse.

Les også:

Pelskledde sjarmører i Wien med

Løvetamarin-barna i Kristiansand Dyrepark vernes mot tilskuere

Dyrebarna som smelter hjerter i dyreparker verden rundt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden