Over 2.000 reddet i Middelhavet

En organisasjon deltar i en redningsaksjon i Middelhavet utenfor kysten av Libya, hvor over 90 personer fryktes omkommet etter et forlis torsdag. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB scanpix
En organisasjon deltar i en redningsaksjon i Middelhavet utenfor kysten av Libya, hvor over 90 personer fryktes omkommet etter et forlis torsdag. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Over 2.000 flyktninger er reddet i land under en rekke dramatiske redningsaksjoner i Middelhavet. En person er funnet omkommet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsmann for den italienske kystvakten sier 19 redningsoperasjoner ble gjennomført fredag, ifølge Reuters. Totalt 2.074 flyktninger på vei til Europa i gummibåter eller små trebåter ble hentet opp av vannet.

–Havet fortsetter å være en gravplass, skriver Leger Uten Grenser, som opplyser at en tenåring ble funnet død i en av de totalt 16 gummibåtene.

–Jeg har dekket migranthistorier i 19 år, men jeg har ikke sett noe lignende som i dag, sier Darrin Zammit Lupi, en Reuters-fotograf som var om bord et av redningsskipene.

Antallet båtflyktninger til Italia har økt med nesten 30 prosent så langt i 2017, sammenlignet med samme tid i fjor, opplyste EUs grensebyrå Frontex tidligere denne uken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden