Tradisjonsrik korsvandring gjennom en rekke byer

Tradisjonsrik korsvandring i regi av Kirkens Bymisjon gjennom hovedstaden langfredag. Første stopp var Egertorget. Vandringen gikk fra Jernbanetorget til Trefoldighetskirken.
Tradisjonsrik korsvandring i regi av Kirkens Bymisjon gjennom hovedstaden langfredag. Første stopp var Egertorget. Vandringen gikk fra Jernbanetorget til Trefoldighetskirken. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Flere steder i Norge arrangeres det korsvandring om ettermiddagen langfredag. I Oslo har den felleskirkelige vandringen blitt arrangert i over 30 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Kirkens Bymisjon som arrangerer den tradisjonsrike korsvandringen gjennom Oslos gater. Årets ferd startet på Jernbanetorget og stoppet ved blant annet ved Egertorget, Stortinget, VG-huset, Høyesterett og Kirkens Nødhjelp før den endte ved Trefoldighetskirken.

Oslo 20170414. Tradisjonsrik korsvandring i regi av Kirkens Bymisjon gjennom hovedstaden langfredag. Vandringen gikk fra Jernbanetorget til Trefoldighetskirken. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Oslo 20170414. Tradisjonsrik korsvandring i regi av Kirkens Bymisjon gjennom hovedstaden langfredag. Vandringen gikk fra Jernbanetorget til Trefoldighetskirken. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Ved stoppestedene ble det lesning fra Jesu lidelseshistorie. Vandringen skjer i solidaritet med forfulgte, undertrykte og lidende mennesker i denne byen og i verden, opplyser Bymisjonen på sine nettsider.

Det ble også arrangert korsvandringer i Bergen, Haugesund, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Fredrikstad.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden