Evakuering av beleirede byer i Syria i gang

Innbyggere og opprørere har begynt evakueringen av fire beleirede byer i Syria, etter en avtale som ble inngått i slutten av mars. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den syriske eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) kom avtalen i stand med hjelp fra Iran og Qatar, som støtter henholdsvis president Bashar al-Assads regime og deler av den syriske opposisjonen. Den ble inngått i slutten av mars, og fredag melder AFP at evakueringen er i gang.

Avtalen gjelder de to opprørskontrollerte Damaskus-forstedene Madaya og Zabadani, som er beleiret av regjeringsstyrker, og de regjeringskontrollerte byene Foua og Kefraya i Idlib-provinsen, nordvest i Syria, som er beleiret av islamistiske opprørere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden