Erdogan nekter å utlevere tysk journalist

Ifølge Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan finnes det bevis for at den tysk-tyrkiske korrespondenten Deniz Yucel er "en spion og terrorist". Foto: Kayhan Ozer / Presidential Press Service / AP / NTB scanpix
Ifølge Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan finnes det bevis for at den tysk-tyrkiske korrespondenten Deniz Yucel er "en spion og terrorist". Foto: Kayhan Ozer / Presidential Press Service / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan utelukker at den pågrepne journalisten Deniz Yucel vil bli sendt tilbake til Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyskland nekter å utlevere tyrkiske borgere, og derfor vil ikke Tyrkia sende tyskere, som den fengslede korrespondenten, til Tyskland, sier presidenten til kringkasteren TGRT torsdag. Han legger til at så lenge han er president, vil ikke pågrepne som Yucel bli frigitt.

Den tysk-tyrkiske journalisten ble pågrepet i februar. Han er korrespondent for avisen Die Welt, og han er siktet for brudd på den vide, tyrkiske terrorlovgivningen. Han har blant annet skrevet kritiske reportasjer om president Erdogans svigersønn, energiminister Berat Albayrak.

Yucel har også skrevet flere artikler om den væpnede konflikten mellom den tyrkiske regjeringen og Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK), som regnes som en terrororganisasjon i Tyrkia.

Tyskland har bedt om at journalisten løslates umiddelbart, og utenriksminister Sigmar Gabriel mener Tyrkia bruker fengslingen av journalisten til politiske formål.