Tysk politi: Dortmund-pågrepet har ingen forbindelse til angrepet

To personer ble såret i angrepet mot bussen tirsdag. Foto: DPA via AP / NTB scanpix
To personer ble såret i angrepet mot bussen tirsdag. Foto: DPA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En mann som er pågrepet, mistenkt for å være IS-medlem, kan ikke kobles til angrepet mot Borussia Dortmunds spillerbuss tirsdag, opplyser tysk påtalemyndighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble pågrepet onsdag som del av etterforskningen av angrepet mot spillerbussen, der det gikk av tre sprengladninger. Minst to personer ble såret i angrepet.

– Etterforskningen har til nå ikke avdekket noen indikasjoner på at den mistenkte var involvert i angrepet, heter det i en pressemelding fra tysk påtalemyndighet torsdag.

Mannen ble pågrepet på mistanke om å tilhøre IS. I pressemeldingen heter det at han angivelig ble IS-medlem i Irak i 2014 og har opprettholdt kontakt med ekstremistgruppen etter at han ankom Tyskland i fjor.

Den mistenkte skal senere torsdag framstilles for varetektsfengsling, opplyser påtalemyndigheten videre.

Onsdag opplyste påtalemyndigheten at mannen er 25 år gammel og har irakisk bakgrunn, og er bosatt i Wuppertal i Nordhrein-Westfalen. Ytterligere en person er mistenkt, opplyste påtalemyndigheten på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Motivet for angrepet er så langt uklart. Minst to ulike kilder har i brev hevdet at de sto bak. I det ene brevet antydes et mulig islamistisk motiv, mens det i det andre brevet legges fram krav om at Tyskland må trekke seg ut av Syria. Tysk politi har ikke fått verifisert brevene.

Bakgrunn: Tysk politi etterforsker «islamistkobling»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden