Rangers tok første stikk i «norsk» sluttspillduell

Canadiens-keeper Carey Price hadde nok å gjøre i møtet med Rangers, men han klarte ikke å holde buret rent. New York-laget fikk inn ett mål mot Price pluss en scoring på åpent mål. Foto: Ryan Remiorz / The Canadian Press / AP / NTB scanpix
Canadiens-keeper Carey Price hadde nok å gjøre i møtet med Rangers, men han klarte ikke å holde buret rent. New York-laget fikk inn ett mål mot Price pluss en scoring på åpent mål. Foto: Ryan Remiorz / The Canadian Press / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

New York Rangers slo Montreal Canadiens 2–0 da NHL-sluttspillet åpnet med en «norsk duell».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med tre ganger så mange skudd på mål i første omgang, så det ut til at det var Canadiens som ville mest på hjemmebane onsdag. Men det var Rangers som fikk periodens eneste mål da Tanner Glass gikk alene og sørget for 1–0.

I andre og tredje periode var presset størst den andre veien, og Rangers «tok igjen det tapte» med tanke på scoringsforsøk. Likevel gikk hele andre periode og det meste av den siste uten at stillingen ble endret. Men til slutt fikk gjestene uttelling igjen etter at Canadiens tok ut målvakten i en siste innsats for å sikre uavgjort og forlengning. Med hjelp Jesper Fast sørget Michael Grabner for 2–0.

– Det smeller bra

Verken Andreas Martinsen på Canadiens eller Mats Zuccarello på Rangers tegnet seg på scoringslisten, men Zucca pådro seg en utvisning i kampens siste minutt. De to norske spillerne fikk henholdsvis 9 og 20 minutter på isen denne gangen.

– Vi møter et bra lag. Henrik Lundqvist var utrolig bra i dag. Vi skapte en del sjanser som vi kanskje burde ha scoret på, men alt i alt er vi fornøyd når vi vinner den første kampen i sluttspillet, sier Zuccarello til Nettavisen etter kampen. Og at det ble en fysisk tøff match med mange taklinger, har han ikke noe imot.

– Det smeller bra. Det er moro, det er sånn det skal være! Det er bare å komme seg på beina igjen.

Best av fem

Canadiens vant grunnspillet i divisjonen, mens Rangers tok seg videre på en wild card-plass etter å ha blitt nummer fire i grunnspillet. Runden de nå er inne i spilles som best av fem.

Onsdagens seier gir dermed Rangers en fordel før lagene møtes igjen fredag. Også den kampen spilles i Montreal.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden