– Trolig ingen tatt av snøskred i Svolvær

Tre personer ble tatt av snøskredet i Svolvær, men ble reddet ut uskadd. Redningshunder arbeider med å få bekreftet at ikke flere er rammet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet har skredet gått ved den 1.085 meter høye fjelltoppen Geitgaljen ved Laupostadøst for Svolvær i Vågan kommune i Lofoten.

Letemannskapene har undersøkt skredoverflaten, der de fant tre utenlandske turister som ble reddet ut uten skader. Disse ble tatt litt lenger opp ved skredtunga, og det kan derfor foreløpig ikke fastlås sikkert at ingen flere er tatt.

– Det er foreløpig ingen grunn til å tro det. Alpin redningsgruppe har gjennomsøkt overflaten og har ikke funnet flere. Vi går for sikkerhets skyld igjennom området med hund, opplyser Lars Nedrevåg, redningsleder ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Lokale kilder opplyser til Lofotposten at det har vært stor trafikk inn mot fjellet i dag, og har fått tilsendt et fotografi som viser flere skispor ned fra fjelltoppen.

Skredet ble meldt ved 14.30-tiden onsdag, og hvor stort omfanget av skredet var vet foreløpig verken politiet eller redningssentralen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden