Interfax: Terrorsiktet var etterlyst i Usbekistan

Politiet ankommer sikkerhetssalen ved Stockholms tingsrätt forut for fengslingsmøtet for Rakhmat Akilov, som er mistenkt for lastebilangrepet i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix
Politiet ankommer sikkerhetssalen ved Stockholms tingsrätt forut for fengslingsmøtet for Rakhmat Akilov, som er mistenkt for lastebilangrepet i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mannen som er siktet for lastebilangrepet i Stockholm, er etterlyst av usbekiske myndigheter for lovbrudd knyttet til religiøs ekstremisme, ifølge Interfax.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rakhmat Akilov, den hovedmistenkte bak lastebilangrepet som drepte fire personer i sentrum av Stockholm, ble etterlyst i Usbekistan i februar, ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Det er en kilde i det usbekiske rettsvesenet som står bak opplysningene. Ifølge kilden var det "produksjon og spredning av materiale som utgjør en trussel mot allmenn sikkerhet" og "deltakelse i religiøse og ekstremistiske organisasjoner" som var grunnlaget for etterlysningen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden