Frontex: 30 prosent flere båtflyktninger til Italia så langt i år

Antall båtflyktninger til Italia har økt med nesten 30 prosent så langt i 2017.
Antall båtflyktninger til Italia har økt med nesten 30 prosent så langt i 2017. Foto: Bernat Armangue / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antall båtflyktninger til Italia har økt med nesten 30 prosent så langt i 2017, sammenlignet med samme tid i fjor, opplyser EUs grensebyrå Frontex.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Antallet migranter i mars økte med mer enn en femdel, til 10.800, melder EUs grensebyrå Frontex i en uttalelse.

Det betyr at nesten 24.250 migranter har tatt seg til Italia via den farlige ruta over Middelhavet i løpet av årets tre første måneder.

30 prosent økning

Det er nesten 30 prosent flere enn på samme tid i fjor, opplyser Frontex.

I 2016 var Italia det landet i Europa der flest migranter fra Nord-Afrika ankom, etter at den tidligere svært trafikkerte ruta gjennom Balkan i stor grad ble stengt av etter en kontroversiell avtale mellom EU og Tyrkia.

Blant båtflyktningene til Italia er det flest fra Bangladesh, Nigeria og Guinea. Frontex registrerer samtidig en økning i antall migranter fra Eritrea og Somalia.

Frontex meldte onsdag at det totale antallet ulovlige grensepasseringer falt med 70 prosent i første kvartal av 2017, sammenlignet med samme tid i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Aldri har så mange omkommet i Middelhavet som i 2016

Hemmelige dokumenter: 6 millioner flyktninger

I februar omtalte ABC Nyheter hemmeligstemplede dokumenter fra tyske sikkerhetsmyndigheter. Der kommer det frem at seks millioner flyktninger søker å nå Europa fra landene rundt Middelhavet.

– Vi ser blant annet gjennom denne informasjonen at den internasjonale situasjonen er høyst usikker, sa innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug til ABC Nyheter.

Listhaug hevdet at tallene viser at det er «et voldsomt press mot Europa.»

– Det er fortsatt et voldsomt press mot Europa, og nå har Norge endelig fått kontroll med asyltilstrømmingen og sørget for en strammere asylpolitikk. Da vil oppmykninger i regelverket og liberale signaler være å gå i feil retning, og kunne risikere at Norge blir mer attraktiv igjen og at også flere økonomiske migranter kommer til Norge. Vi har mer enn nok med å integrere de som allerede er kommet og er i Norge, sa Listhaug videre.

Les også: – Migrasjon er et symptom på de store ulikhetene i verden