Kina svarer Trump om Nord-Korea

USAs president Donald Trump og Kinas president XI Jinping under møtet mellom de to i USA i forrige uke. Foto: Alex Brandon / AP / NTB Scanpix
USAs president Donald Trump og Kinas president XI Jinping under møtet mellom de to i USA i forrige uke. Foto: Alex Brandon / AP / NTB Scanpix Foto: NTB scanpix

Kinas president Xi Jinping sier han ønsker at hele Korea-halvøya skal være fri for atomvåpen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag morgen opplyser kinesiske myndigheter at president Xi i en telefonsamtale med Trump har understreket viktigheten av å få slutt på Nord-Koreas atomvåpenprogram, og at han ønsker at hele Korea-halvøya skal være fri for atomvåpen. Han understreket videre at han ønsker at konflikten skal løses på fredelig vis, og at Kina vil koordinere denne prosessen med USA.

Det skjer dagen etter at USAs president Donald Trump skrev følgende melding på Twitter: "Nord-Korea er på jakt etter bråk. Hvis Kina bestemmer seg for å hjelpe, ville det være flott. Hvis ikke, vil vi løse problemet uten dem! USA."

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden