Fortsatt spillreklame på TV

Ap og KrF mener regjeringen må gå hardere til verks for å stanse spillreklame på norske TV-kanaler som sender fra utlandet. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / Scanpix
Ap og KrF mener regjeringen må gå hardere til verks for å stanse spillreklame på norske TV-kanaler som sender fra utlandet. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / Scanpix Foto: NTB scanpix

Britenes medietilsyn avviser regjeringens forespørsel om å stanse spillreklame på norske TV-kanaler som sender fra Storbritannia. Ap og KrF foreslår nye grep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kulturdepartementet og Medietilsynet har satset på dialog og forespørsler i et forsøk på å stoppe spillreklame på TV 3, Max og Viasat 4. reklame som ville vært ulovlig om kanalene sendte fra Norge. Etter to år, ser denne linjen ut til å være et blindspor, skriver Klassekampen.

Det britiske medietilsynet Ofcom sier at det «på bakgrunn av de vedlagte bevisene» som er sendt over fra Norge, ikke er mulig å avgjøre om det har foregått regelbrudd.

Nå er tålmodigheten slutt hos KrF, som mener regjeringen har vært for lite offensive for å stoppe reklamen. Sammen med Ap har partiet foreslått flere innstramminger. De ber regjeringen bruke en prosedyre i et EU-direktiv som åpner for at et medlemsland kan stenge en TV-kanal dersom det kan bevises at hensikten med å etablere seg i utlandet har vært å omgå loven i det landet kanalen retter seg mot. Bevisbyrden er streng, og denne tilnærmingen er aldri prøvd tidligere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden