Narkodømt kvinne på vei hjem til Norge

En norsk kvinne som er dømt til ti års fengsel for forsøk på smugling av kokain fra Ecuador, er på vei til Norge for å sone resten av dommen her hjemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i år ble det kjent at 53 år gamle Rita Grimestad skulle overføres til fengsel i Norge, etter å ha sonet tre år av en dom på ti år i det søramerikanske landet. Tirsdag kveld satte hun seg på flyet sammen med representanter for norsk politi, skriver VG.

I februar 2014 ble Grimestad stoppet på flyplassen i Quito med nesten tre kilo kokain gjemt i fôret på kofferten. Hun har hele tiden bedyret sin uskyld og sier hun trodde hun skulle frakte viktige dokumenter for mannen hun elsker og som hun møtte på internett to og et halvt år tidligere. Etter at de møttes på nettet overførte hun rundt 600.000 kroner til mannen hun så på som en kjæreste.

Soningsoverføringen er resultatet av en to år lang prosess, og Grimestad havner i første omgang på Bredtveit kvinnefengsel i Oslo. Advokaten hennes, Nils Arne Grønås, sier til Lindesnes Avis at hun vil søke om overføring til Stavanger, for å være nærmere familien. Han sier hun er lettet over å få komme til Norge.

– Det viktigste nå er at hun får treffe sin familie som også har hatt det svært vanskelig i mange år, sier Grønås.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden