Dybala glitret da Juventus rundspilte Barcelona

Paulo Dybala ble dagens mann for Juventus med sine to scoringer i tirsdagens mesterligakvartfinale. Foto: Alessandro Di Marco / ANSA / AP / NTB scanpix
Paulo Dybala ble dagens mann for Juventus med sine to scoringer i tirsdagens mesterligakvartfinale. Foto: Alessandro Di Marco / ANSA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To scoringer av argentinske Paulo Dybala la grunnlaget da Juventus overkjørte Barcelona med 3–0 og tok et langt steg mot semifinalene i mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barcelona slo riktignok tilbake og sikret kvartfinaleplassen etter å ha tapt 0–4 i den første åttedelsfinalen mot Paris Saint-Germain, og nå har Luis Enriques mannskap en lignende oppgave foran seg.

Tirsdag havnet nemlig den katalanske storklubben igjen i solid trøbbel. Bare tre dager etter 0-2-tapet for Malaga i La Liga kom en ny nesestyver for seiersvante Barcelona-spillere.

– På marerittaktig kvelder som dette har vi ikke hatt den lille flaksen som skal til for å komme tilbake i kampen, sa trener Enrique etter kampen.

For Juventus ble tirsdagskvelden en opplevelse klubbens spillere og supportere sent vil glemme.

Dybala x 2

Kampen i Torino var kun sju minutter gammel da lille og tekniske Dybala viste seg fram for første gang. Argentineren fikk ballen av Juan Cuadrado og prikkskjøt hjemmelaget i ledelsen. Ballen snek seg inn i lengste hjørne bak gjestenes keeper Marc André Ter Stegen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Midtveis i omgangen doblet samme Dybala ledelsen på enda vakrere vis. 23-åringen fikk ballen på 16 meters hold, og hamret den i nettet nede ved stolpen. Igjen var Ter Stegen sjanseløs.

Dybala har nå scoret sju mål på sine sju siste hjemmekamper.

Juventus-målvakt Gianluigi Buffon har til gode å vinne mesterligaen med klubben han har tjent i en mannsalder. Sekunder i forkant av 2-0-målet gjorde han en aldeles strålende redning som førte til kontringssjansen hjemmelaget scoret på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lionel Messi sto bak avslutningen, og måtte se 39-årige Buffon avverge scoring med et tigersprang.

Barcelona-trøbbel

Barcelona-trener Luis Enrique tok grep i pausen i håp om å snu kampen. Venstreback Jeremy Mathieu ble ofret til fordel for midtbanespiller André Gomes.

Det trekket forhindret ikke nye Juventus-sjanser, og ti minutter ut i omgangen kom 3–0. Forsvarsbautaen Giorgio Chiellini steg til værs på et hjørnespark og stanget ballen i mål via stolpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Scoringen var midtstopperens andre på 53 kamper i mesterligaen. Sist veteranen var i målprotokollen var helt tilbake i 2009.

Barcelona hadde kun gått målløse av banen i fire kamper denne sesongen før tirsdagens kvartfinale. I Torino ble det igjen ingen scoringer for Messi og lagkameratene.

Det innebærer ganske sikkert at uroen i den katalanske storklubben øker. Tapet for Malaga lørdag betyr at ligagullet kan glippe, og tidligere tirsdag kom beskjeden om at Neymar må stå over det kommende "El Clásico"-oppgjøret mot serieleder Real Madrid med karantene.