Småbarnsmor (31) ble Stockholm-terrorens første offer

Belgiske Maïlys Dereymaeker var den første som ble drept i Stockhom-terroren.
Belgiske Maïlys Dereymaeker var den første som ble drept i Stockhom-terroren. Foto: FACEBOOK
Artikkelen fortsetter under annonsen

Belgiske Maïlys Dereymaeker skulle til Stockholm for å møte venner. I stedet ble hun terroristens første offer i Drottninggatan. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 31 år gamle småbarnsmoren befant seg der Drottninggaten krysser Olof Palmes gate, da den terrormistenkte kom kjørende i den kaprede lastebilen og drepte henne.

Dereymaeker ble terroristens første offer. Småbarnsmoren var i Stockholm for å møte venner, skriver Expressen.

Ifølge den flamske nettavisen Het Nieuwsblad jobbet hun som psykolog og arbeidet mye med asylsøkere på et integreringssenter.

Les også: Blomsterhavet vokser i Stockholm

Vennene hadde ikke kommet

Hun kom fra Lembeek i Halle i Belgia, en småby med i overkant av 7000 innbyggere, sør for Brussel. Borgermesteren i byen, Dirk Pieters, sier til Expressen at han er god venn med foreldrene til 31-åringen.

Blomsterhavet utenfor Sergels Torg vokser etter terrorangrepet forrige fredag. Foto: Markus Schreiber / AP
Blomsterhavet utenfor Sergels Torg vokser etter terrorangrepet forrige fredag. Foto: Markus Schreiber / AP

– Da angrepet skjedde var hun selv på stedet, men vennene hun skulle møte hadde ikke kommet enda, forteller han til Expressen.

– Jeg kjenner henne ikke personlig, men jeg har truffet henne flere ganger. Jeg blir sjokkert hver gang et slikt angrep skjer, men det er enda verre når jeg kjenner hennes foreldre og kan sette et ansikt på offeret, sier Pieters videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire drept

Til sammen ble fire personer drept da den nå terrorsiktede usbekieren Rakhmat Akilov (39) kjørte lastebilen i stor fart gjennom Drottningfatan, før den krasjet inn i kjøpesenteret Åhlens City.

Alle de fire som er drept er nå identifisert. De andre drepte er enn elleve år gammel jente som var på vei hjem fra skolen , en svensk kvinne og britiske Chris Bevington.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Firebarnsfar pågrepet for terroraksjonen

Har tilstått

Avisa Expressen erfarer at den 39-årige usbekeren har tilstått å ha gjennomført lastebilangrepet som kostet fire menneskeliv i Stockholm. Han sier angivelig også at han er fornøyd med det han har gjort.

Forsvarer Johan Eriksson ville tidligere søndag ikke kommentere hvordan 39-åringen stiller seg til mistankene, som gjelder terrorforbrytelser ved drap.

Advokaten opplyste videre at hans klient ikke har blitt avhørt i løpet av søndagen, og at det er usikkert om usbekeren vil bli avhørt videre mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det vet man ikke. Det er en dag til dag-situasjon, sa Eriksson til Expressen.

Ifølge svenske Aftonbladet hadde den terrormistenkte usbekiske 39-åringen synlige skader på kroppen og sagt «det var jeg som gjorde det» da han ble pågrepet natt til lørdag.

Les også: Löfven: – Frustrerende at terrormistenkt 39-åring ikke ble utvist

SE VIDEO: Kong Carl Gustav: – Sverige er og skal forbli et trygt land