Minst 60 drept i harde kamper i Kongo

FN har en stor fredsstyrke i Kongo, men har ikke greit å få slutt på volden i landet. Foto: AP / NTB scanpix
FN har en stor fredsstyrke i Kongo, men har ikke greit å få slutt på volden i landet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Minst 60 mennesker er drept i harde kamper mellom regjeringsstyrker og militssoldater i Kongo, opplyser lokale myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste ofrene skal ha tilhørt Kamwena Nsapu-militsen, som ble slått tilbake av regjeringsstyrker da den angrep tre landsbyer i Mweka-regionen i Kasai-provinsen.

Ifølge en talsmann for myndighetene i Mweka-regionen, Jean Shesh, vil tallet på døde etter kampene trolig stige.

Kongos president Joseph Kabila ga tidligere i uka regjeringsstyrkene ordre om å få slutt på militsens herjinger og erklærte regionen som en militærsone.

Hundrevis av mennesker er drept og over 400.000 mennesker er drevet på flukt siden det brøt ut kamper mellom Kamwena Nsapu-militsen og regjeringsstyrker i august i fjor.

De siste ukene er det funnet 23 massegraver i Kasai-provinsen og FN jobber med å fastslå hvor mange ofre som ligger i gravene.

Blant ofrene som er funnet, er den svenske FN-granskeren Zaida Catalán og hennes amerikanske kollega Michael Sharp, samt en lokal tolk, som forsvant i mars.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden