Kraftdirektør spår lave strømpriser de neste to årene

Los Energy er den største energileverandøren i landet. De spår historisk lavere strømpriser fram til 2019. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Los Energy er den største energileverandøren i landet. De spår historisk lavere strømpriser fram til 2019. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Strømprisen vil falle de to neste årene. Deretter vil elbiler bidra til at prisene stiger med 50 prosent mot 2025, ifølge energileverandøren Los Energy.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Los Energy er den største energileverandøren i landet med ansvar for en kundeportefølje på over 22 Terrawattimer (TWh) i Norden, tilsvarende årsforbruket til omtrent 1,3 millioner husholdninger. De spår historisk lavere strømpriser fram til 2019, skriver Dagens Næringsliv.

– Strømprisen mot sommeren synker ned mot 20–21 øre i gjennomsnitt. For hele 2017 blir det nesten på kronen samme strømregning som i fjor. Og neste år og i 2019 faller gjennomsnittsprisene ytterligere ned mot et gjennomsnitt på rundt 20 øre. Sett i et historisk perspektiv er dette lavt, sier Andreas Myhre, direktør for krafthandel i Los Energy.

Men deretter, etter 2020, skal strømprisene opp igjen og vil trolig ligge på 30 øre per kilowattime i 2025, ifølge Myhre.

– Etter 2020 vil vi få avtagende produksjon av kjernekraft i Sverige og tiltakende vekst i konsumet fra alt fra planlagte datasentre til elektrifiseringen av sokkelen og lading av elbiler. Markedet tror altså på en strømpris i 2025 på rundt 30 øre da, noe som vi må huske fortsatt er ganske lavt historisk, sier Myhre.

– Men markedskreftene vil på lengre sikt bidra til å utjevne nordisk prisnivå med utlandet. Noen råvareboom for elektrisk kraft er det ingen grunn til å frykte, mener Myhre.

Personvernpolicy